Kilometervergoeding

Autofinanciering zonder BKR toetsing

Een autofinanciering is een passende oplossing voor mensen die een BKR codering hebben. Kenmerkend van een autofinanciering, is dat deze beetje bij beetje wordt afgelost. Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat lenen met een negatieve BKR codering vrij moeizaam verloopt. In dit geval biedt een autofinanciering zonder BKR toetsing een passende oplossing.

Zoals al een beetje naar voren kwam, is het aangaan van een lening vrij moeilijk als u een negatieve BKR codering heeft. Een optie is, om het geld bij familie en of vrienden te lenen. Het is hierin erg belangrijk dat je heldere afspraken maakt. Leg deze afspraken vast op papier, zodat je er altijd op terug kunt komen. In dit geval is er sprake van een autofinanciering zonder BKR toetsing, omdat zij geen inzicht hebben in je BKR gegevens. Dit geld zal je op een gegeven moment moeten terugbetalen. Om een hoop problemen te voorkomen, kun je beter op zoek gaan naar auto dealers.

Auto financieren bij auto dealer zonder BKR toetsing

Auto dealers staan er om bekend dat zij geen BKR toetsing verrichten, maar vaak wel de financiering regelen. Goed om te weten, is dat je pas eigenaar bent als de laatste termijn is voldaan. Omdat er geen BKR toetsing heeft plaatsgevonden, blijft de auto dealer juridisch eigenaar. Deze manier van lenen, kun je vergelijken met huurkoop. Realiseer dus goed waar je mee bezig bent. Als je de auto niet meer kunt betalen, wordt deze ingenomen door de auto dealer. Hoogstwaarschijnlijk kun je wel een betalingsregeling aanvragen. Mocht dit ook niet baten, dan zal de auto worden verkocht. Een BKR-codering zou dan het gevolg zijn, ware het niet dat auto financiering zonder BKR toetsing is verleend. In dit geval krijg je dus geen BKR codering.

Auto financieren bij de bank

Banken verstrekken ook auto financieringen. In dit geval probeert de bank een geschikte lening aan bieden. Je kunt dan denken aan een persoonlijke lening of doorlopende lening. Zoals bekent, zal de bank je BKR gegevens toetsen. Als blijkt dat je een negatieve BKR codering hebt, wordt de lening afgekeurd. Om deze redenen proberen veel mensen een auto financiering rond te krijgen zonder BKR toetsing. Deze kun je dus, zoals eerder genoemd aanvragen bij een auto dealer. Hoewel auto dealers geen BKR toetsing doen, betaal je wel een hogere rente op de auto financiering. Waarom? Dit komt omdat auto dealers een verhoogd risico lopen. Het risico dat de financiering niet op tijd voldaan zal worden. Juist hierom vragen auto dealers een hogere rente dan banken.