het verschil tussen financial en opartional lease

Financial en Operationele lease, wat is het verschil?

Algemeen
Er bestaan twee leasecontracten, namelijk financiële lease en operationele lease.

Operationele lease
Operationele lease is het beste te vergelijken met huren. Van operationele lease is sprake wanneer er een gebruikersovereenkomst wordt gesloten voor een productiemiddel waarbij u kunt denken aan een auto. De overeenkomst is meestal voor een korte periode waarbij de  onderhoudskosten  voor de leasemaatschappij zijn.  Aan het einde van de looptijd blijft het productiemiddel eigendom van de leasemaatschappij, echter kunt het productiemiddel alsnog kopen.

Financiële lease
Financiële lease lijkt op huurkoop. Van financiële lease is er sprake als er een gebruikersovereenkomst wordt gesloten op de vermoedelijke levensduur van een productiemiddel, zoals een caravan. Het contract is tussentijds niet opzegbaar en de onderhoudskosten zijn voor rekening van de gebruiker.  Aan het einde van de looptijd is het mogelijk om het productiemiddel tegen een symbolisch bedrag te kopen, waarna u de wettige eigenaar bent.

Als u een keuze wilt maken tussen financiële en operationele leasing, is het verstandig om vooraf te bepalen of u het productiemiddel uiteindelijk wilt kopen.

Vind méér kredietverstrekkers klik hier!