Renteloze lening

Flitskredieten

Algemeen
Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van flitskredieten. Bij een flitskrediet kunnen mensen op korte termijn geld lenen. Wat mensen vaak niet weten is dat banken hier veel geld aan verdienen. Flitskredieten, de naam zegt het al, dienen binnen een paar weken terugbetaalt te worden.

Voorbeeld: Stel dat u 1000 euro leent tegen een rentetarief van 5% en deze binnen 4 weken terug dient te betalen, dan betaalt u omgerekend op jaarbasis 60% rente.

Welke risico lopen banken?
Banken lopen het risico dat zij het afgesproken bedrag niet (op tijd) ontvangen. Ook doen banken geen BKR toetsing. Om deze redenen ligt het rentetarief van fliskredieten hoger dan bij andere kredietvormen.

De voordelen van fliskredieten

Vooral de snelle manier van lenen is het grootste voordeel van een flitskrediet. Mensen ervaren dit bijvoorbeeld wanneer een huishoudelijk product is stuk gegaan. Flitskredieten zijn in dergelijke situaties een ideale oplossing.

Op het internet zijn een hoop aanbieders die fliskredieten verstrekken. Lees goed de voorwaarden door voordat u een flitskrediet afsluit.