cv maken voorbeeld

Hoe maak ik een CV?

Hoe maak ik een cv?  Op deze pagina laten we zien waar een cv uit bestaat en kun je eenvoudig een voorbeeld downloaden

cv maken voorbeeldEen goed cv kan bepalend zijn of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het maken van je cv vergt tijd, denk hier niet te licht over na!  Je cv omvat samengevatte informatie over jezelf, zodat anderen in een korte tijd een beeld van je kunnen schetsen.

Wijzig je cv, op de functie waarop je wil solliciteren en houd het kort. Een CV is nu eenmaal bedoeld om snel door heen te lopen.

Heb je uitgebreide informatie over jezelf? Geef dit dan aan tijdens het sollicitatiegesprek. Indien het voor de vacature nodig is, kun je dit ook vermelden in je sollicitatiebrief.

Hoe deel ik mijn cv in?

Jouw CV bevat in ieder geval de onderstaande onderdelen:

persoonlijke gegevens

Vermeld je volledige naam (voornaam + eventuele andere voornamen + achternaam), je woonadres (straat +huisnummer, postcode + woonplaats), je telefoonnummer (waarop je te bereiken bent), je e-mailadres, je geboortedatum en -plaats, burgerlijke staat (gehuwd, ongehuwd of samenwonend) en nationaliteit op.

opleidingen
Vermeld hier alle opleidingen die je hebt gevolgd vanaf de basis school. Hanteer de benamingen en afkortingen. Geef bij iedere opleiding aan of je een diploma of certificaat hebt behaald, aangevuld met het jaartal. Verder kun je bij iedere opleiding aangeven welke vakken je hebt gevolgd en zo nodig afstudeeropdrachten benoemen. Gevolgde cursussen kun je hier ook vermelden. Denk er dan wel aan welke cursussen interessant zijn voor de werkgever. In elke situatie kun je deze wijzigen.

werkervaring
Schrijf hier bij welke bedrijven je hebt gewerkt en benoem ook de functie. Geef zowel de maand en het jaartal aan. Onder dit kopje kun je ook stages en vrijwilligerswerk benoemen. Van belang is het om je werkzaamheden en verantwoordelijkheden op te schrijven, maar wel bondig. Benoem vooral de werkzaamheden, die passen bij de functie waarnaar je solliciteert. De meeste werkgevers waarderen het als je je huidige/laatst baan als eerste benoemd.

vaardigheden
Geef hier je vaardigheden aan die goed aansluiten bij de functie waarop je solliciteert. “ ik ben goed met Excel”, om maar een voorbeeld te noemen.

hobby’s en sport
Geef hier aan hoe je jouw vrije tijd indeelt. Zo laat je de werkgever zien waar jouw interesses liggen.

HBO/WO
Solliciteer je op een functie waarvoor hbo/wo werk- en denkniveau is vereist? Dan kun je je cv aanvullen met de onderstaande onderdelen.
talenkennis
Vermeld onder dit kopje welke talen je machtig bent en op welk niveau.

pc-vaardigheden
Benoem hier alle kennis die je hebt met softwarepakketten, besturingssystemen en andere programma’s.

nevenactiviteiten
Heb je vrijwilligerswerk gedaan? Vermeld het dan onder dit kopje.

overige informatie
Hier kun je aanvullende informatie vermelden over jezelf. Dit kan gaan over specifieke kennis of vaardigheden en of je in het bezit bent van een rijbewijs.

referenties
Heb je referenties? Vraag dan van te voren of je hen mag vermelden in je cv. Dit kan problemen en mistverstanden voorkomen. In je cv kun je ook aangeven dat referenties op verzoek mogelijk zijn.

Kan ik een cv voorbeeld downloaden?

Ja, dat kan! Hieronder hebben we een voorbeeld staan, die je kunt downloaden. Indien gewenst kun je deze wijzigen en zelf gebruiken.

CV voorbeeld downloaden