bkr logo

Kan ik een auto kopen met BKR codering?

Veel mensen vragen zich af, of het mogelijk is een auto te kopen met een BKR codering. Het antwoord op deze vraag is ja, u kunt een auto kopen met een BKR codering. In sommige gevallen komt het zelfs voor, dat een autogarage geen BKR check doet. Dit komt bijvoorbeeld omdat deze niet bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) staat ingeschreven, en hierdoor geen inzicht kan verkrijgen in uw BKR gegevens. Indien u zelf nog geld opzij heeft gelegd, dan kunt u een auto kopen ook al heeft u een BKR codering.

Een andere vraag waar mensen ook bij stil staan, is of het mogelijk is een autolening af te sluiten met een negatieve BKR. In het artikel ‘geld lenen met een negatieve BKR’, wordt hét antwoord gegeven. Blijft u zich echter bedenken dat geld lenen, altijd geld kost.

Of een auto huren zonder BKR check mogelijk is, houden mensen zich ook mee bezig. Wanneer u simpelweg een auto wilt huren, dan dient u hiervoor de juiste papieren te hebben. Het staat volledig los van een BKR registratie. U kunt dus een auto huren, waarbij uw BKR gegevens niet worden geraadpleegd.

Tot slot staan we bij de laatste vraag stil, en dat is of leasen met een BKR codering mogelijk is. Ook deze vraag kunnen we invullen met een ja. Er zijn in Nederland een aantal lease maatschappijen die deze mogelijkheid aanbieden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Shortleasland.nl en Toplease.nl. Deze leasemaatschappijen richten zich op de particuliere markt, en bieden nieuwe auto’s aan zonder BKR check.