BV oprichten

Persoonlijke Lening

Wat is een Persoonlijke Lening?
Er is sprake van een Persoonlijke Lening als u een bedrag van de bank leent. Met dit geld kunt u bijvoorbeeld uw woning inrichten.  Doorgaans wordt de hoogte van de lening van te voren afgesproken. Dit bedrag maakt de bank in één keer over op de door u aangegeven rekening. Zoals vanzelfsprekend betaalt u iedere maand een vast bedrag terug aan de bank. Dit bedrag is opgebouwd uit de rente en de terugbetaling. Het voordeel van deze leenvorm is dat u van te voren precies weet hoeveel u moet betalen en hoelang de aflostermijn is.

Met de persoonlijke lening:

  • Ontvangt u het afgesproken bedrag ineens op uw rekening
  • Geldt de vastgestelde rente de gehele looptijd
  • Blijft het te betalen maandbedrag gedurende de looptijd gelijk
  • Weet u van te voren wanneer de lening afbetaald moet zijn


Wat is het aflostermijn?
Het aflostermijn is geheel afhankelijk van het doel waarvoor u de lening gaat gebruiken. In overleg met de bank stelt u het aflostermijn vast.  In het onderstaande overzicht geven  staan verschillende leendoelen met de daarbij behorende looptijden in maanden en jaren:

Leendoelen Max. looptijd in maanden Max. looptijd in jaren
Auto/motor 72 6
Inrichting woning 72 6
Inrichting tuin 96 8
Caravan 96 8
Verbouwing 144 12
Studie 144 12
Boot 144 12
Leendoelen overzicht, Bron: ABN AMRO

Hoeveel moet u maandelijks betalen?
Iedere maand betaalt u een vast bedrag, dit bedrag bestaat zoals eerder is aangegeven uit een deel rente een deel terugbetaling. Al met al betaalt u de gehele lening terug aan de bank. De hoogte is verder afhankelijk van een paar factoren.

  • De omvang van uw lening
  • De looptijd van uw lening
  • Het rentetarief

Banken hebben tegenwoordig de mogelijkheid om het maandbedrag automatisch van uw rekening af te schrijven. Hiervoor is het verstandig om naar de voorwaarden te vragen. U moet er in elk geval voor zorgen dat uw saldo positief is op het moment dat de incassering plaatsvindt.